Web Analytics

Linkbuilding

Linkbuilding

Het belang van linkbuildingIn de wereld van SEO is linkbuilding een van de belangrijkste, en ook een van de moeilijkste, aspecten om goed te krijgen. Eenvoudig gezegd is linkbuilding het proces om andere websites een link naar jouw website te laten plaatsen. Dit is belangrijk omdat hoe meer links er naar jouw site verwijzen, hoe hoger jouw site in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) komt te staan. Met andere woorden, als je wilt dat je website zichtbaar is voor potentiële klanten, is linkbuilding essentieel. Maar waarom is linkbuilding zo moeilijk? Nou, om te beginnen is het tijdrovend.

Het kan veel moeite kosten om andere website-eigenaren te benaderen en hen ervan te overtuigen naar jouw site te linken. Bovendien verandert linkbuilding voortdurend; wat vorig jaar werkte, werkt dit jaar misschien niet meer. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en best practices op het gebied van linkbuilding Ten slotte proberen sommige bedrijven een kortere weg te nemen door links te kopen of zich bezig te houden met andere black hat SEO tactieken.

Dit werkt niet alleen niet, maar kan ook leiden tot sancties van Google die ernstige schade kunnen toebrengen aan de ranking van je website. Dus hoe kun je op de juiste manier links opbouwen? Blijf lezen om erachter te komen.

3 manieren om op de juiste manier links op te bouwen 1.

Publiceer inhoud van hoge kwaliteit Een van de beste manieren om natuurlijke links aan te trekken is gewoon goede inhoud te publiceren die andere mensen willen lezen en delen. Dit kan van alles zijn, van blogberichten en infographics tot eBooks en white papers. Welk type inhoud je ook maakt, zorg ervoor dat het goed onderzocht is, goed geschreven en relevant voor je publiek. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kijk dan eens naar de best presterende content van je concurrenten en zie wat bij hen goed werkt. Probeer dan iets te creëren dat nog beter is. 2. Zoek persoonlijk contact Een andere effectieve manier om links op te bouwen is door eenvoudigweg andere website-eigenaren aan te spreken en hen om een link te vragen. Deze persoonlijke benadering kan verrassend effectief zijn; mensen zullen immers eerder ja zeggen als ze vooraf weten wie je bent en wat je vraagt. Zorg ervoor dat je beleefd en professioneel bent; niemand wil zaken doen met iemand die opdringerig of onbeleefd is. Wees tenslotte bereid om iets terug te doen; de meeste mensen zullen graag een link teruggeven als jij ook een link naar hun site plaatst 3. Word actief op sociale media Sociale media zijn een geweldige manier om niet alleen je inhoud te promoten, maar ook om relaties op te bouwen met andere industrieleiders. Begin met het volgen van relevante beïnvloeders en thought leaders in je bedrijfstak op Twitter, LinkedIn en Facebook. Ga vervolgens de dialoog aan met hun inhoud door hun berichten te liken, te delen en van commentaar te voorzien. Na verloop van tijd zullen ze je gaan opmerken - en als je waardevolle inzichten hebt gegeven op hun berichten, zullen ze je eerder dan ooit een wederdienst bewijzen door terug te linken naar jouw site als ze iets nieuws publiceren

Conclusie


Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke goede SEO-strategie - maar het is ook een van de meest uitdagende aspecten van SEO, grotendeels vanwege de steeds veranderende aard ervan. Maar door inhoud van hoge kwaliteit te publiceren, persoonlijk contact op te nemen en actief te worden op sociale media, kun je op de juiste manier beginnen met het opbouwen van links - en je voorbereiden op succes op lange termijn in de SERP's.

SEO linkbuilding

Google linkbuilding

Hier klikken

Klikken

Link toevoegen

Link toevoegen